måndag, oktober 02, 2006

Speedsailing in slow motion

Gänget kring 60-fots trimaranen HiQ har hittat på en ny tävlingsform tänkt att attrahera publik: Speed Sailing. I lördags seglade deltagarna en 200 meters bana vid Nacka Strand vid inloppet till Stockholm och tiden klockades. I inbjudan utlovades sol och frisk vind, men vädergudarna hade andra idéer. Kul att få komma ut på sjön i alla fall.


Vinst i öppna klassen hägrar för Mirage och Noel Barkelius som ger järnet. Men inte ska väl motorn hänga så där under själva racet? Och det assymetriska lovartscenterbordet kanske bör plockas upp ytterligare någon decimeter, Vi noterar dock de snabba rynkorna i seglet! (Foto: Paul Sundvall.)

9 kommentarer:

daniel sa...

kanske en hjälpmotor?

Anonym sa...

OK, en lucka i regelverket alltså

Anonym sa...

Motorn sitter utmärkt där bak väl ovan vattnet och alltid nära till hands. Cunningham bör nog dessutom vara lite lös i bleksegling

Ulrich Lindberg sa...

Det var Mats J som lärde mig uttrycket "snabba rynkor" och nu fick jag använda det, jag förstår att det var rätt att släppa på Cunningham! OK, motorn sitter bra där!

Anonym sa...

Jag kan hålla hålla med om att snurran ser för j-vlig ut där bak men man måste få vara lite bekväm även på en racingtrimmis!

Ulrich Lindberg sa...

Det är ju bara cool. Helst bör det stå ett tält på nätet också. Familjebåt som gör +25 knop:-)

Anonym sa...

notera att skepparen även lutar sig bakåt för att minska luftmotståndet!

Ulrich Lindberg sa...

..eller om det är så att han kastar sig bakåt precis i målgångsögonblicket för att ge båten en extra puff framåt.

Anonym sa...

En gång jolleseglare, alltid jolleseglare!