söndag, juni 03, 2007

Corsair och tyska maffian

För några veckor var jag med och leveransseglade en Corsair 36 från Tyskland. Vi hoppade på i Cuxhafen, vid Elbemynningen och drog iväg med midnattstidvattnet upp mot Brunnsbüttel och Kielkanalens slussport. Där fick vi böta 230 € i kontanter till tyska maffian, eller "flodpolisen", som de kallade sig. Ett stort fartyg hade tyckt att vi inte höll rak kurs och ringt polisen om detta och därmed var vi naturligtvis skyldiga till brottet. Vilken lag som vi brutit mot, vår version, vittnen, chans till överklagan med mera, ansågs helt irrelevant.

I denna del av världen, i skuggan av motorvägsparadiset, tog andra världskriget aldrig slut. Detta är en krigszon, där elakheten och småsintheten härskar, manifesterat av enorma stålkonstruktioner, starka strålkastare, megafoner, förbudsskyltar och flodpoliser med löjliga uniformer. Någon revolution här kan man nog aldrig förvänta sig, det är ju förbjudet.

Lyckligtvis kom vi ut ur kanalen vid Kiel och satte kurs mot Strand där vi uthungrade intog en härlig Cordon Bleu med Jever öl. Sedan satte vi kurs mot Sverige och gjorde bara två korta uppehåll för tankning och bunkring innan vi lade till vid bojen i Saltsjöbaden.

Corsair 36 är en helt fantastisk båt med en komfort som saknar motstycke i trimaransammanhang.

Här är en Youtube från seglingen.
Här är en annan Youtube som visar en systerbåt på håll.

Inga kommentarer: