torsdag, juli 03, 2008

Åland Runt

Åland Runt som seglades den 27:e till den 29:e juni var en höjdare. Tre härliga dagar i den vackra åländska arkipelagen med både segling och kvällsaktiviteter. Jag kommer absolut att återvända, både för semestersegling och för kappsegling. I avvaktan på den leveransförsenade demobåten så fick jag gasta på Christel Nyqvists 750 Sprint "Maran". Sju av de totalt 18 startande båtarna var Corsair, vilket är nordeuropeiskt rekord. Nytt var att vi seglade under handikappregeln "Multi 2000" istället för LYS. Detta ändrade konkurrensförutsättningarna en aning. Bland annat fick Harald Versteeghs Corsair 31 XTR samma mättal som Aranea, en ny SeaOn 96 i kolfiber. På Sprinten fick vi utan screacher samma mättal som Johan Lidéns Corsair 28 CC "Serenity" med schreacher. Och så vidare. Bästa Corsair var en estnisk 31:a seglad av Heikki Jürilo som kom tvåa, Johan Lidén var bästa svensk med en fjärdeplats. Grattis till dem.

Visst är hon vacker? Corsair 31:ans smäckra sidoskrov ger minimalt vågmotstånd och precis lagom stabilitet för att ge riktig seglingskänsla. Mittskrovet är utformat för bärighet och goda havsegenskaper. Som pricken över i:et står det effektiva segelplanet med Marströmmast och kolfibersegel från Gran. Mats Johansson tog bilden, Harald Versteegh, Richard Bahrke och Paul Sundvall hade ynnesten att få segla skönheten.

Resultatlistan:

1. Trident 31, Martin Hildebrand, Finland
2. Corsair 31, Heikki Jürilo, Estland
3. Katarsis 33, Tomas Hongell, Finland
4. Corsair 28, Johan Lidén, Sverige
5. Dragonfly 920, Mats Johansson, Sverige
6. Corsair 36, Jörgen Lannerstedt, Sverige
7. Dragonfly 26, Susanne Eliasson, Sverige
8. Corsair 750 Sprint, Christel Nyqvist, Sverige
9. Corsair 31, Harald Versteegh, Sverige
10. SeaOn 96 CBR, Mats Leander, Sverige
11. Snowbird, Robert Hagström, Finland
12. Gepard XL, Gabriel von Euler, Sverige
13. Formel 18, Ronny Haals, Åland
14. Corsair 28, Örjan Frid, Sverige
15. Dragonfly 1000, Mika Harju, Finland
16. Corsair 28, Tapio Palva, Finland
17. Outremer 40, Jukka Kallio, Finland
18. Firebird, Martti Halminen, Finland


2 kommentarer:

T-son sa...

Hade varit mycket kul/trevligt att delta med Adrenaline!

T-son

Ulrich Lindberg sa...

Det hade varit kul om du varit med. Men Ven Runt och Sprint mot Sprint är också något att se fram emot. Bra initiativ Jocke!