måndag, november 09, 2009

"Synd att den inte går att fälla ihop"

Boat of the Show, "Corsair Dash 750"
Trailern hämtades i måndags, byggdes om på tisdagen, containern med Dashen kom på onsdagen, på torsdagen började vi att montera, i helgen lastade vi båten på trailern och i måndags började monterarbetet. På onsdag morgon fixades det sista innan journalister och allmänhet började strömma till. Vi blev konstigt nog inte "Boat of the Show" officiellt, även om vi var det i praktiken. (Utmärkelsen gick med finstämd lyhördhet för tidsandan till en stor bränsleslukande motorbåt.) Bästa platsen på hela mässan och idel lovord. Kunskapsnivån har ökat markant de sista åren och attityden till trimaraner har helt förändrats jämfört med för fem år sedan. Detta är fjärde gången som jag ställde ut en Corsair och antalet besökare ombord var betydligt högre än tidigare. Det svåraste är att kommunicera att alla Corsair går att fälla ihop: i vattnet, på trailern, på två minuter, i hamnen, under motorgång, alltid utom när seglen är uppe!
Många anmälde intresse för provsegling redan nu i höst, så vi kommer att vika en helg för det. Vill man sedan beställa en båt inför nästa säsong så bör detta göras innan årsskiftet. Tiden rusar iväg.

2 kommentarer:

Niklas Lundberg sa...

Bästa båt på mässan enligt mig också!

Gustaf sa...

Men jag har alltid undrat hur corsair-ägare får bukt med växtlighet under båten, ska man måla sidan på sidoskroven - låter inte snyggt.. Bättre förslag om man ändå vill ha den i vattnet hela säsongen?