måndag, september 27, 2010

Allvarlig träningsvärk efter Byxelkroken


För mycket Corsair!

Byxelkroken, en anrik kappsegling mallen fastlandet och Öland t-o-r, seglades helgen 18-19 september. Corsair 28:an "Ior" med Ole Benckert som kapten vann stort över alla 92 kölbåtar på både beräknad och seglad tid på lördagen. Sammanlagt efter båda dagar kom de tvåa, enligt Ole beroende på att de plockat ombord en extra besättningsman på hemvägen. Det var inte besättningsmannnens fel i sig (han var duktig) men nu är flerskrovsbåtar en gång för alla en aning viktkänsliga när det handlar om prestanda, och eftersom marginalen till ettan var väldigt liten kan man ju med rätta hävda att vikten var orsaken. Hursomhelst så hade jag tänkt att blogga om Byxelkroken och gratulera till ännu ett fantastiskt Corsair-resultat.

Men under resarchen så hittar jag följande inlägg på blur.se av Mats Persson under avdelningen "Byxelkroken trashtalk" och kan inte hålla mig från att kopiera det till denna blogg också
. I och med detta tar inlägget en ny vändning.


"Vilken sjukt härlig segling det var på lördagen. Det var helt jävla underbart att sitta längst ut på lovartsskrovet och styra Benckerts Corsair 28 över sundet. Vinden, vågorna och farten bara ökade och ökade och ökade och ökade. Toppfart på över 20 knop!! Snacka om att man fick träningsvärk!
…………….i mungiporna alltså : )

/Mats"


Lugn Mats, träningsvärken släpper så småningom!

3 kommentarer:

Anonym sa...

vad motiverar fotot?

Ulrich Lindberg sa...

Vinden, vågorna och farten bara ökade och ökade och ökade och ökade. Toppfart på över 20 knop!! Snacka om att man fick träningsvärk! …………….i mungiporna alltså : )

Kan man missförstå detta?

Anonym sa...

Never mind the damned boat, Ulrich...
Who is the gorgeous chick in the photo???