torsdag, augusti 28, 2008

Christel vann Watski 2 Star med sin 750 Sprint

Tvåmans havskappsegling har blivit ett allt populärare "format". Det är en form av kappsegling som passar särskilt bra för trimaraner eftersom vi inte är beroende av dödkött på railen, på samma sätt som kölbåtarna. Trimaransegling är också mindre tröttande för besättningen, tack vare den komfort som det innebär att segla lite planare med en båt som rör sig mjukt ovanpå vattnet istället för att stånga sig fram genom sjön. När det gäller Corsair 750 Sprint så är det väl dock den Corsair-modell som lämpar sig minst bra för uppgiften. Dels är det en liten båt att ge sig ut på havet med, dels så saknar den ju pentry, toalett, ståhöjd och andra komfortdetaljer.
Det hindrade dock inte Christel Nyqvist från Helsingborg att förra helgen segla sin Corsair 750 Sprint i Danska KDY's Watski 2 Star som gick mellan Helsingør och ön Anholt. En sträcka på 117 sjömil tvärsöver Kattegatt. Hon vann också, och hade säkert gjort det också med svenska LYS-tal (danskar och svenskar kan nämligen inte enas om handikappsättningen). Tills någon får för sig att segla runt Gotland i kuling i december, så är dettta årets hittills starkaste prestation i den svenska flerskrovsvärlden. Grattis Christel och coskipper Sören!
Tvåan var också en Corsair: den danska 31:an Liberty som nu har fixat sidoskrovet efter Tridentattacken tidigare i sommar.


Inga kommentarer: