onsdag, augusti 13, 2008

Runt Ven Runt och en del annat

I helgen seglades Ven Runt, och för andra året i rad så hade arrangören RHSS ordnat en flerskrovsklass. Tre Corsair var bland de nio anmälda och tog platserna 1,2,3. Klassvinst och pris för snabbaste båt runt banan blev det för Tomas Ericson från Karlshamn med Triquetrum. Tvåa blev Joacim Torkelson och trea Peter Westerdahl. Samtliga seglade 750 Sprint. Av inkomna e-mail att döma så var det väldigt skojig segling. Kanske blir det automatiskt skojigt när man långa stunder ligger i 18 knop.

Två veckor tidigare så seglades Bornholm Runt med en flerskrovsklass. Fjolårsvinnaren Gert Henrikson upprepade förra årets prestation och blev åter snabbaste båt runt banan och naturligtvis klassvinst. Han seglar också en Farrierbåt, en F-31, Extasea. Den är byggd av Ostac men, så när som på smådetaljer, identisk med dagens Corsair. Man använder faktiskt samma formar. Grattis både till Gert och Tomas, med besättning. Här är en film från Extasea.

Nästa vecka seglas Tjörn Runt med 18 anmälda flerskrovare. Tre av dessa är "bobåtar" varav Johan & Linda Lidéns Corsair 28 "Serenity" är en av dem. Konkurrensen är hård, med bland annat två M 20 anmälda. Ska bli spännande att på lördag kväll höra hur det gått. Naturligtvis önskar vi Johan & Linda Lycka Till!

På fredag kommer två nya Sprintar till Sverige, varav den ena är tänkt att bli klar för kappsegling på lördag hoppas vi. Den båten är köpt av en av Ven Runt-gastarna och en annan Sprint som kommer i november är köpt av en annan tidigare Sprint-gast. Det måste väl vara ett bra betyg till en båt, att ju mer man seglat den desto mer vill man ha en själv? Med den utvecklingen så lär det väl bli gast-problematik i framtiden. Tur då att Sprinten är lätt att segla på två. De enskrovsbåtar som kan ge Sprinten en match i frisk vind behöver 10 gubbar på railen.


Den här bilden som jag har snott från Joacim Torkelsons blogg www.t-son.blogspot.com visar ett glatt Sprintgäng efter prisutdelningen på Ven Runt. Från vänster har vi Thomas och Tomas samt Rolf Saether på vinnande Triquetrum, sedan Peter Westerdahl med Breda Beda, Joacims syster (som jag tyvärr glömt namnet på), Per Kürcman som gastade Breda Beda och längst till höger Joacim själv. Det glada leendet hos Joacim beror inte bara på minnet av dagens segling utan också på att han vann diskmaskinen! Det är den som ryms i den stora kartongen. Det stora leendet hos Per beror kanske på att han snart ska få sin egen Sprint!

Inga kommentarer: