måndag, augusti 06, 2012

Bullerö

Emellanåt blir det tid över till att segla och inte bara "meka" Corsair. Vi lämnar Tunaviken vid tvåtiden och några timmar senare skenar "Spider" som besatt förbi Kanholmsfjärdens Vita Märr. Vinden har friskat i nu och kölbåtarnas besättningar ser med skräckblandad förtjusning på medan vi flyger om dem. I fjärran skådar vi ett karakteristiskt segelplan och en upprätt mast: det måsta vara en Corsair Sprint! Jakten inleds, ut mellan grynnorna på Gråskärsfjärden till väntande idyll på Bullerö.  Längst in lägger vi till, dit tillträde är stängt för kölbåtar. Fendrar av sidoskrovet och ordnar med förtöjningen en stund. Sedan kan man koppla av! 
Ombord på Sprinten är de sex personer, fyra barn och två vuxna, och de har seglat så i en månads tid! Under sittbrunnstältet förvandlas sittbrunnen till ett stort vardagsrum med sjöutsikt! 
Nästa dag: sen avfärd efter sen lunch. Kursen sätts söderöver. Vi rundar Rödkobb i förhoppning om att få se säl, rundar Mörtöklubb med screacher och seglar sedan norrut tills vinden nästan har dött ut på Saxarfjärden. Någon knapp timmes motorgång och sedan är vi hemma igen.










3 kommentarer:

Anonym sa...

Ja, familjen Claesson stöter man på så fort man sticker ut näsan i skärgården. Nu blir jag sugen att komma ut igen...

/ Fredrik

Anonym sa...

...var är det ni låg på Bullerö?

Hälsn
Fredrik M

Ulrich Lindberg sa...

Hej Fredrik,

Håller med: man blir alltid sugen på att segla mer, när man varit ute. Det går helt enkelt inte att segla för mycket.
Här är koordinaterna till vår plats i viken på sydostsidan: WGS 84 (lat, lon):
N 59° 12.146', E 18° 51.089'